БЛАТНИ КОКИЧЕТА ИМА !!!

Имаше природа в България. Някога... преди години. Сега има остатъци от природа. Оазиси сред бетонните гадости, изникнали навсякъде от самозабравилите се човеч'ета. Не сме нищо повече от нещо друго и все пак сме невероятно опустошителни за земята, която е наш дом. Не оставяме просто следи - а рани върху земята - и не ни интересува. Грозно е - да - и Банско и Черноморието и много други места, които вече просто не стават. Опустошени са - вероятно завинаги. От кой? От нас - от разни инвеститори, кметове и селяни, министри и държава и просто такива дето не ги интересува - обикновени граждани. Някога може би ще се сетим, че ни трябва въздух за дишане, вода за пиене и храна за ядене. Ще е късно тогава, много късно и фатално за нас, хората. Дори и в момента - може да го направите - напишете на един лист колко от вашите познати и близки са умрели от рак, от инсулти или инфаркти, напишете каква хлорирана вода пиете и с каква се къпете, напишете каква прах дишате и какви химикали ядете. Колко часа прекарвате в задръстването и кои са най-приятните моменти в живота ви... И ще установите че няма смисъл да ходите в ада - отдавна вече сте там, марионетки и унищожители на природата на път към смъртта си. Обречени сте и няма път навън. Искате щастие, а действате с всички средства срещу него. Искате въздух и вода - а унищожавате единствения им източник.

Ето още едно място в списъка за унищожение - плажа Корал и уникалалната зона зад плажа запазила редки растителни видове като блатното кокиче и пясъчната лилия. Някога е имало къмпинг - разграбен, заличен, продаден на далавера. Някога е имало гора - изсечена. Някога е имало двулентен асфалтов път - сега и с кон трудно се минава. Имало е държавна земя - орязана, превърната в земеделска, общинска и после продадена на безценица, сега частна. 'Кво лозе е имало на мястото, където се вижда ясно че през последните 100 години е имало блато с морски пясък отстрани??? Само за последните 10 години, благодарение на един продажен кмет и цял държавен апарат съучастници мястото се ограбва и обезличава - както навсякъде по Черноморието.
Имало е и защитена природна забележителност: "Блатно кокиче в къмпинг Корал", заличена. Но защо? Много е просто - когато са я правили, са направили умишлена грешка - името показва къде е била, а координатите са объркани и сочат в бившия къмпинг Оазис. И така - трябва ви ОВОС за Оазис - ма чакайте там има защитена зона - не няма - на Корал е. Ами хайде тогава на Корал, да възстановим защитената зона! МОСВ: "Няма нито едно кокиче на къмпинг Корал!" (юли 2010) - отишли и проверили по координати бетонната джунгла на Оазис. Там била зоната... За този цинизъм министърката би трябвало да си подаде оставката.

И знаете ли какво става когато искаме да направим нова защитена територия? Даваме документите за процедурата, там ни бавят 6 месеца и когато трябва да я обяват - най-накрая трябва съгласие от собствениците на земята - което няма как да ви се даде. И Няма как да има защитена територия - независимо колко нечестно и незаконно тези хора са станали собственици примерно на едно блато. Това правят в Министерството на Околната среда и Водите. Узаконяват унищожението на природата.

Нека стигне това до този който ръководи държавата. Нека го прочете. Ако съм аз на негово място - би ме било срам. Бих разчистил тия мижатурки гадни в тея министерства и тея продажни кметове и всички дето са участвали - за по-малко от ден.

България днес, 3 май 2011 г. : Корупцията - непобедима. Правната система - непобедима. Престъпноста непобедима. Здравната система - непобедима. Образователната система - непобедима. Строежи на магистрали - приоритет. Ех как ще се радвам като малко дете, ако Запазването на Природата в България стане ПРИОРИТЕТ на това правителство. Не само аз ще се радвам, а и децата на които им предстои да дишат само прах в противен случай.

ЕТО ВИ НА СКАПАНОТО МИНИСТЕРСТВО ОТГОВОР: КОКИЧЕТА ИМА !!!

И ЩЕ ГИ ИМА, ДОРИ КОГАТО ВАС ВЕЧЕ ВИ НЯМА.

Този албум е заснет на 1 май 2011 година на плажа Корал. Посвещава се на всички онези, които искат да унищожат природата ни с едно предупреждение - ще си го получите.

 

 


Може да видите и 2-та част от снимките, заснети на 6 май 2011 г., снимките накрая показват незаконната кражба на пясък и инертни материали от задната част на плажа и зоната на кокичетата...

Атанас Русев