Хора без морал... не пипайте Корал!

Свидетели сме на поредното измиване на ръце от страна на МРРБ и институциите, което означава че те не работят и не са работили досега. Аналог е на това което се случи в МОН и фонд "Научни изследвания", но в много по-големи и страшни размери.

В прес-съобщението на министър Лиляна Павлова основното което се казва е, че ще прехвърлят отговорноста на прокуратурата, защото били влезли в сила "много отдавна", което е така само за една малка част от тези строителни разрешения.

Има един огромен куп от незаконосъобразни строителни разрешения които са за периода 2011-2013-а година, за които не се споменава въобще, а в съобщението на ДНСК се говори за имоти, а не за брой строителни разрешения. Очевидната истина че МРРБ се опитва да прикрие незаконните действия на свой структури и служители през последните години - да оставим миналото за момент!

Как така един архитект в община Царево е сложил подписа си под десетки незаконосъобразни строителни разрешения през последните 2 години и чак сега МРРБ "разбира" за това, но отново не предприема нищо!

Да си прочетат техния любим ЗУТ. Там е указано какво трябва да направят. Ако не - означава че и те самите са за прокурор, защото не спазват законите на държавата. Не искат обаче да предприемат нищо, защото ще се окаже че 2 години са спали и не са установили онова което гражданското общество им поднесе на тепсия като нарушения. На мен ли ми плаща държавата да следя за ограбването й ???

Аз не съм юрист - само се зачетох за малко в ЗУТ...

Нека по чл. 222.(3) от ЗУТ, ДНСК да констатира нарушения при издаването на всички строителни книжа през последните 3 години от тази община.
Нека по Чл. 232. (2) ДНСК да накаже с глоба от 1000 до 5000 лева архитекта, който е съгласувал, одобрил и издал незаконосъобразните строителни книжа, за всяко едно строително разрешение - ако са 20 да го глоби 100 000 лева - примерно. И по-другите членове да го глоби.
Нека по Чл. 236. министърът на регионалното развитие и благоустройството да лиши нарушителя от правото да заема длъжността главен архитект на община (район) за срок от 2 години.
Нека отменят всички незаконни строителни разрешения от сегашното време.
....

зад плажа Корал 2011г., строителен произвол в "частните имоти" - забележете "чернозема" на "земеделската земя"

Искам да знам колко точно са всички незаконосъобразни строителни разрешения издадени през последните 3 години от община Царево!
Искам да знам какво реално са направили от МРРБ, а не какво са прикрили.
Искам да знам какви са щетите, които косвено са нанесли с бездействието си.
Колко пари са влезли в бюджета им за всяко издаване на подобно незаконосъобразно строително разрешение и дали сега ще ги връщат на ощетените или ще се опитат да ги "оправят"?

Ето тези отговори искам да видя в прес-съобщението на МРРБ.

А не да си измиват ръцете с този фарс:
"Министерство на околната среда и водите е сезирано по случая и има възможност да забрани строителството поради липса на ОВОС или екологична оценка, посочи министър Павлова."

МОСВ... ще стигнем и до вас много скоро, защото ако едните крият - вие мажете.

Нека прокуратурата да се занимае с това което е в миналото, а за това което е в настоящето да се изкарат неудобните истини, да се предприемат адекватни действия и да се прекъсне тази порочна практика от един архитект да зависи разграбването и унищожаването на държавата и държавноста.

Въпреки че ЗУТ е несъвършен и има спешна нужда от промяна - в момента по този закон може да се направят чудеса, ако все пак някой иска да го прилага (длъжни сте да спазвате закона). Ако не - вие от тези институции също сте за прокурор.

Атанас Русев,
01.02.2013
Да запазим Корал