Те се сражаваха за Родината

За съжаление в следната история няма нищо героично - напротив - тя илюстрира точно обратното. Някой може да каже - какво от това, какво толкова е станало - но то всичко е такова - от малкото до голямото. И за това - ето ви кокошкарското, пък да си правим изводите за натам...

За незапознатите - по празниците 1-6 май 2014 г., едни багерчета и камазчета, влизат в частен терен, намиращ се зад плажа Корал, със знанието на кметицата на с. Лозенец и от там изкопават и извозват някакви си 2500 м3 земя (около 250 курса с камаз), с която се прави обратен насип в частен терен в с. Лозенец. Цената на един кубик земя варира от 20-50 лева в момента, според зависи. Т.е. това са някакви си 50 000 лева, за няколко дни, на които не се плаща данък, не се отчитат, а направо се крадат пред очите на всички. Освен НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, това е и КРАЖБА, в особено големи размери.

Знаете историята - идва телевизията, след това полицията, след това общината... за да се стигне дотам, че се обаждат на кметицата и тя казва, че това се прави, защото мястото се чисти и заравнява (може би им трябва басейн с олимпийски размери, защото отнетото е толкоз голямо...), забележете, от неизвестен частен имот.

Сдружението "Да запазим Корал" изпраща веднага сигнал на 10.05.2014 по email и писмен, с входящ номер БС-1394-06-059 до ДНСК в София, полицията би трябвало сама да се е самосезирала, още повече, че при проверката са записани лични данни на свидетели и са взети показания, както е и заснето и излъчено по bTV във всики новинарски емисии.

От ДНСК в София, след седмица, на 16.05.2014 г., препращат сигнала до РДНСК в Бургас и кмета на община Царево, за да направят проверка на място и да установят нарушенията. Също така РДНСК, ако решат, че "строителството" е ниска категория, РДНСК-Бургас ще го препратят към общинския строителен контрол на община Царево (във връзка с промените в ЗУТ от есента на 2012 год.), тогава така са нагласили удобно нещата в закона.

Явно предстоящата "проверка" веднага стана достояние на извършителите и те прилежно своевременно закопаха и изравниха целия изкоп с тежки верижни багери... дори пред очите на един настоящ евродепутат.

Сега проверката ще установи, нормално, че няма никакво нарушение, а всички по веригата ще бъдат удостоени с медал за храброст за борбата им срещу държавата. От "изпълнителя", през кметицата, полицията, кмета и нагоре ми омръзна да ги пиша.

Разберете го - може да построите и да направите каквото и когато поискате, да унищожите каквото решите като природна даденост, да откраднете от държавата самата й земя - никой няма нито да ви каже нещо, нито да ви се противопостави. Това  прави самата държава и самите държавни институции в добре смазан механизъм.

ТЕ СЕ СРАЖАВАХА "ЗА" РОДИНАТА