Широко наведени глави

След като писмото на сърфиста беше изпратено до институциите, на следващия ден главния юрисконсулт на EVN се обади на сърфиста по телефона, и разясни в обширен телефонен разговор, че няма никакви пречки да се пусне тока, ако наемателя на плажа представи регистрационен талон за медицинския пункт (каравана). (Талонът съществува и се намира в едно от шкафчетата на самата каравана). Това е и същия отговор на EVN до наемателя на плажа от дата 23.06.2014 г. Днес, 14.07.2014 г. е получен и писмен втори отговор на EVN, в който те нееднократно потвърждават горещото си желание да възстановят електрозахранването. Никъде не се споменава заповедта на кмета на Царево, и т.н. като пречка. Защо обаче наемателя на плажа не предприема вече никакви действия 21 дена ??? Защото го е страх, че ако дойде тока, онези от общината ще се появят за да го глобят за временните постройки, които вече са изникнали в съгласие с одобрената схема от Министерството на Регионалното Развитие. А и докато не се платят контейнерите за боклук на общината, всеки по 1700 лева, пак може да дойдат глоби... Нещо, което очевидно е казано в прав текст на наемателя, и с което той трябва да се съобразява. Разбира се това е пълна измислица и злоупотреба с държавна власт и правомощия.

Наемателят на плажа коментира преди няколко дена във FB групата "Да запазим Корал" ситуацията, като я описа доста розова и напудрена... Никой, който е изнудван няма да ви каже: "изнудват ме"....

Ето това е един малък пример за типичната българска действителност. В която мачкат, натискат, изнудват и рекетират под прикритието на държавната власт и закона... и грабят ли грабят... за да си асфалтират например една улица с общински пари, която води пред дома им. Или да си асфалтират площадчето на една автогара и да си поставят павилионче, което да дадат на роднини... или просто да си спечелят едни избори като купят няколко агнета на циганския празник... и не изселят ромите от незаконните им постройки.

плажа Корал, 12 юли 2014 г.

 

от Сърфиста, плажа Корал 14.07. 2014 г., феодална провинция Царево