Войната за Корал

Удобно е за повечето от вас само да наблюдавате. Така е по-приятно, по-безопасно. Плажът е там сега, морето също. Добре ви е. Какво като някакви престъпници прикрити като държавни служители крадат и грабят безнаказано, разпродават държавата и унищожават природата завинаги? Нали може да идете в Гърция и Турция или някъде в Тихия океан след това???

Да ... ама не. Има и други, единици хора, будни и истински. Поклон.

Колко от вас дойдоха на протеста за Корал преди месец? Никой почти, бяхме стотина души с гордо вдигнати глави, борещи се за едно от последните оцеляли кътчета по обезобразеното ни черноморие - плажа Корал. Сигурно сме изглеждали смешни на фона на хилядите хора по плажа и на онези, силикони дори и в мозъка, седящи на съседния бар...

За 12-те изминали години от 2002 г., когато реално е започнала далаверата Корал, едва сега се появи правителство, което се реши и имаше смелоста да се изправи срещу цялата незаконна каша забъркана от хора във власта и близки до тях, които са гарбили и грабят и в момента ресурси от природата и държавата, които са на всички нас - гражданите.

След протеста на плажа, на 21 август 2014 г. "Да запазим Корал" и "Биволъ" бяхме на среща с Екатерина Захариева, министър на МРР и вицепримиер, както и Началника на ДНСК, г-жа Милка Гечева.  В резултат на това, на 4 септември 2014 г., министър Захариева подаде сигнал до главния прокурор във връзка с 35 издадени разрешения за строеж в имоти в съседство на плаж „Корал“, с искане за прогласяване на нищожността им. Създаде се и работна група за "разследване" на случая с участие и на други министерства. Поклон.

На 26 август 2014 г., отново представители на "Да запазим Корал" и "Биволъ" бяхме на среща в МОСВ с министър Светлана Жекова. В резултат на което на 4 септември 2014 г., министъра забрани с ПРИНУДИТЕЛНА АДМИНИСТРАТИВНА МЯРКА строителните и монтажни работи по осъществяването на инвестиционни предложения в района на къмпинг Корал. Поклон.

И се появява после т.н. кмет по bTV и обяснява, че всичко било законно и си вярва... защото колко ли пари ще трябва да връща този път над масата? Само за 15-те строителни разрешения инвеститорите са платили държавна такса около 1.5 милиона лева. А те са 35... Той ли е експерта за строителни разрешения или ДНСК и министъра, които му го казват директно в лицето, че всички те са с тежки пороци? И какво следва за него и за архитекта поставил подписа си под всичките тези документи? Ало ДАНС, спите ли или ще оставите един избран с 1700 гласа да 'управлява' и разпродава на руснаци и испанци 60 км. от стратегическата ивица на българското крайбрежие? Ало ББ, ГЕРБ, ДОКОГА ще си затваряте удобно очите и не вземете да изхвърлите тези КОРУМПИРАНИ КРАДЦИ от тази община. Ако не го направите веднага и вие сте от тях, и като тях. Обществото няма да търпи повече нищо подобно. Отмина далеч онова време на лакей и подлоги и на "уреждане".

А чували ли сте за Атанас Чобанов, Мирослава Петрова, Асен Йорданов, Мария Кавлакова, Кирил и Петко, и още много други сподвижници и активисти от "Да запазим Корал" и "Биволъ". Сигурно не сте. Това са хората които се борят за природата, бъдещето на децата ви и за законноста в тази ограбвана и изнасилвана държава от всяко правителство до сега. Бъдете като тях и тази страна ще се превърне в рай. Това са хората от новото време, които заслужават да бъдат начело и да бъдат давани за пример. Както са Левски и Ботев. ПОКЛОН пред тях! Защото в момента се намираме в много по-тежко робство от онова преди. Робство на съзнанието и ценностите.

Разбира се не гледаме на това като на победа, а по-скоро на нещо справедливо, което до този момент е било потъпквано. И разбира се това не е всичко. Войната за Корал продължава, докато всичко не си дойде на мястото. Докато управляващите най-сетне не разберат, че трябва да правят нещо положително за тази страна и гражданите й, а не само да грабят и грабят. Защото в противен случай ще бъдат изхвърлени!

"Пазителят", на плажа Корал... тази година бараката отдолу беше ЗАБРАНЕНА от кмета ;)

плажа Корал, 6 септември 2014 г.

Да запазим Корал,
Атанас Русев