warning: Creating default object from empty value in /home/koral/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

За Делфините!

Единствено ЦИНИЗЪМ за мъртвите делфини

Писмото което получих вчера, 15.08.2016 г. от страна на РИОСВ-Бургас мога да оприлича само с една дума: ЦИНИЗЪМ. Цитирам го дословно и прилагам моят кратък отговор, който ще направя достояние на самия министър и министър-председател:

Делфинчето, което каза сбогом на чудовищата

Най-сетне успяхме да се чуем с Гери, когато излязох от морето и видях нейните обаждания и съобщения. Живо делфинче излязло на плажа в Ахтопол и хората в продължение на 4 часа  непрекъснато се опитвали да го държат във водата и да го вкарат обратно в морето. Гери Николова не се отказала, и въпреки опасното вълнение, заедно с хора и спасители най-сетне успели да го вкарат доста по-навътре в морето, в един момент то се отделило и описало един кръг около тях, след това друг малко по-голям… след това още един малко по-голям и така отплувало срещу течението навътре в морето… Това било за… последно сбогуване и благодарност към тях…


След час мъртвото делфинче излязло на брега, отново в ръцете на Гери…

 

Мерките?…ще смъкнете нови милиони на гърба на едни мъртви делфинчета?

Знаете за многото случаи на мъртви делфинчета по Черноморието. Миналата година бяха повече от 300. Тази – надминават вече 150 и броят им продължава да расте всеки ден…

В продължение на повече от година провеждаме международно разследване, в което са включени учени – специалисти в различни сфери на науката. Правим го доброволно и напълно безплатно. Защото не ни харесва някъде да умират стотици и хиляди делфинчета.

Миналата година разбрахме причината и предупредихме, че това ще се повтори. Никой не ни чу. Тази година предупредихме отново – медии и институции. Глас в пустиня. И се повтори всичко с нова сила.

 

"Нескопосано преброй и бързо, мълчаливо и безотговорно, се отърви от труповете на делфинчетата"

мотото на държавните институции в пълно бездействие...

Преди месец, зам.министърът на МОСВ Бойко Малинов изпрати писмо до всички заинтересовани страни относно създаването на междуведомствена работна група относно "Инструкция за взаймодействие за повишаване на ефективността на действията при случаите на изхвърлени бедстващи живи и останки от мъртви китоподобни на Българското Черноморско крайбрежие, 2016-а година."

Тъй като до този момент няма никакво движение, а ситуацията с мъртвите делфини отново е изключително жестока, днес лично отговорих и изпратих на самия министър и отговорните лица в МОСВ, "занимаващи се с проблема" следното:

Да погребеш делфинче

Днес е. На плажа Корал. Поглеждам по плажа и виждам - малко момиченце носи на ръце мъртво бебе делфинче, показва го на родителите си… сякаш с надеждата, че то спи и някак си ще се събуди в следващия момент…

Отново ужасът от миналото лято се повтаря с пълна сила. Тогава от туристи се превърнахме в гробари на делфинчета, след това на полицаи, ветеринари, биолози, инженери, следователи, на една цяла държава заместихме институциите, за да установим причината и извършителя на това престъпление срещу нашите събратя делфините. Огласихме публично резултатите и какво? Абсолютно нищо. Никой не си мръдна и малкото пръстче…  И докога ще е така???

 

GIS Investigation of Mass Dolphin Death

Разследването ни за умрелите делфинчета излезе в юнския брой на списанието GIM-International. Със специални Благодарности на Васко Гълъбов, Разван Попеску и Хората от "Да запазим Корал"!

Изследваните мъртви делфини ...

На плажа Корал - над 45 мъртви бебета делфини през лятото на 2015 г...

Syndicate content