"Неустойката" платена, А сега НАПРЕД !!!

"Неустойката" от 29 179 лева днес е платена от Райд Екстрийм ООД по сметка на МРРБ, по този начин този сезон наемател на плажа ще си е Райд Екстрийм ООД, както досега. Аз съм твърдо против МРРБ относно тази неустойка, поради редица пропуски на всички нива относно договорите, проверките и санкциите. Например, един плаж който е с много по-сериозни нарушения плаща 1000 лева, друг 30 000, трети 170 000 и т.н, а на практика критериите са различни и се ползват, както е удобно на проверяващите за да глобят наемателите. С тази вече платена неустойка МРРБ не решава огромните им проблеми, които са изброени по-горе, както и незаконните строителни разрешения издадени от община Царево, както и нарушенията в самото МРРБ относно разрешенията.

Започвам да се занимавам активно с гражданското движение "Да Запазим Корал" за да съм по-полезен и активен в опазването на природата. Надявам се да се видим отново този сезон на любимия ни плаж. А преди това да разследваме всички незаконни действия от страна на община, кметство, министерства и други замесени държавни институции. Нека излизането ми от Райд Екстрийм да не се счита като оттегляне от борбата за Плажа, а НАПРОТИВ. Все пак това което ни свързва е да запазим Корал ;).

p.s. Днес изненадващо ми се обадиха от МРРБ, г-жа Мира Владимирова началник концесий в МРРБ, с която проведох наистина много приятен разговор и диалог в продължение на 1 час, поканиха ме на среща в МРРБ на която ще присъства и началника на кабинета г-жа Румяна Бъчварова... за да ми обяснят точно за какво е неустойката и т.н., защото в медиите всичко се тълкувало неправилно, както и да сключим някакво споразумение. Сега... задавам си няколко въпроса... Защо преди 2 дена от същото това министерство ми се обадиха изключително неучтиво - троснаха една закана и ми затвориха, а сега стана така?
И второ... защо след месеци на писма и молби за среща от наша страна, сигнал до кабинета през октомври, получихме груби откази, а сега изведнъж всичко наопаки. Аз не играя на тази игра. Обърнете се към намеателите на плажа ;). Аз съм  в "Да Запазим Корал". 

И ако искате да се срещнем за да си говорим за незаконните строителни разрешения зад Плажа, за Наредбата от преди 30 години, по която неправомерно глобявате концесионерите и наемателите на плажовете или за това как не сте платили 20 лв. такса и сте загубили 2 дела срещу които са заложени 30 милиона евро и обещания за "уредено", или за политическия чадър над един кмет, който пък владее прокуратура, съд, община, РИОСВ и каквато и държавна институция да се сетите в една община, и за това как всеки сигнал, жалба или дело се потулва и прекратява само защото не е удобно, или за това как всички медии си траят защото не знаят каква ще е повелята на "партията любима" - за това може да се срещнем. А може и за онова как на един друг концесионер, който е превишил концесионната си площ с 65 ХЕКТАРА за една седмица му спретнахте нов закон, за да оправдаете действията му и за малко да му го приемете. Къде е мярката ви? И мислите ли че това е невидимо за очите и сърцата на обикновените хора в тази страна?

плажът Корал